Reizen is een favoriete bezigheid van mij, al hoeft een foto niet altijd in ‘Far Far Away’ gemaakt te zijn om tot een mooi resultaat te komen. Ook hier in Nederland zijn mooie resultaten te behalen.

Mijn interesse richt zich voornamelijk op flora, fauna en landschappen. Deze laatste categorie fotografeer ik onder meer als panoramashots (vele foto’s die uiteindelijk worden teruggebracht tot één foto).

Als liefhebber van de vele technieken binnen de fotografie probeer ik immer op technisch en creatief gebied te experimenteren. Elke situatie vraagt om een specifieke aanpak. En dat maakt dat elke fotograaf weer anders is.

Een overweldigende vorm van fotografie. De kijker beleeft virtueel een volledig overzicht van de situatie. Men heeft een zichtsveld van 360 graden. Deze vorm van fotografie kan heel mooi zijn in gedrukte vorm (passief) of toegepast worden op een website (interactief).

Klik op een van de foto’s om deze te bekijken als panorama…

Vergroot...In de digitale fotowereld is het bewerken van materiaal niet meer weg te denken. Of het nu gaat om het verbeteren van recente foto’s of het verbeteren van bijna antiek materiaal, de hedendaagse technieken bieden die mogelijkheid. “Verkeerd geschoten” materiaal of foto’s die door de tand des tijd zijn aangetast, de uitdaging is om dat materiaal weer “tot leven” te wekken.

Het retoucheren van oud materiaal komt regelmatig voor. Als uw materiaal bestaat uit een originele, geprinte foto, dan wordt deze eerst op hoge resolutie gescand. Vervolgens start het handmatige proces om tot het best mogelijke resultaat te komen. Dat kost wat tijd en geld, maar als de foto u dierbaar is, dan is de hernieuwde herinnering de investering meer dan waard. Geretoucheerd materiaal wordt aan u geleverd als print, maar ook in digitaal formaat.
Geotags SchilthornGeoTagging, wat is dat precies? GeoTagging is het vastleggen van afgelegde routes m.b.v. GPS apparatuur. Op deze wijze is een afgelegd parcours volledig in kaart te brengen met de bijbehorende foto’s op exact de juiste locatie. Vervolgens kan het een en ander inzichtelijk gemaakt worden via Google maps of Google Earth.

Hieronder ziet u een voorbeeld van GeoTagging (vlucht over de Zwitserse Alpen).

Geotags; rondvlucht Alpen

Op deze wijze kunt u een daadwerkelijke route visueel laten vastleggen.