Winter vanuit de lucht

In Januari 2022 vertrokken wij naar de Franse wintersportplaats Val Cenis. Hier hebben wij enige promotionele beelden gemaakt van het skigebied.

Val Cenis en Bessans liggen in de Haute Maurienne niet ver verwijderd van de Italiaanse grens. Het skigebied van Val Cenis beschikt over een mooie mix tussen eenvoudige en uitdagende afdalingen. In totaal liggen er meer dan 120 kilometer aan pistes klaar die tot een hoogte van 2800 meter reiken. Direct bij de dorpskernen van Val Cenis liggen de eenvoudige groene hellingen, hoger in het skigebied vind je enkele pittige pistes zoals de M Jacot Mel en de Grand Combe. Voor het maken van skitochten is het gebied minder geschikt, aangezien de oversteek naar Termignon via de Turra-stoeltjeslift veel tijd in beslag neemt.

Val Cenis bestaat uit de plaatsen Lanslebourg en Lanslevillard. Door de jaren heen zijn hier de dorpskernen Les Champs en Le Haut bijgekomen. Vanuit ieder dorp vertrekt er een lift richting het ruim opgezette skigebied. Dat het skigebied volop in ontwikkeling is, bewijst de komst van de 10-persoons Vieux Moulin gondel.

Hier een impressie van het gebied en de reis:  Winter in Val Cenis – Frankrijk 2022

Leave a comment